en
facebook my.vsu.bg webmail 

Висше строително училище "Любен Каравелов" - София

Затваряне Спорт Спортни успехи
Затваряне Студенти Академичен календар Разпис на учебните занятия Приемно време на преподавателите Графици за изпити Учебни материали Такси за обучение Полезна информация Стипендии и награди Студентска мобилност Студентски съвет Кампус на ВСУ Спорт и почивка Съобщения
Затваряне Начална страница За ВСУ Обучение Студенти Кандидатстване Международна дейност Научна дейност Обществени комуникации Контакти Карта на сайта

Спорт

ВСУ “Л. Каравелов” е с богати дългогодишни традиции в спорта. Спортните отбори на училището по футбол, спортно ориентиране, спортна стрелба, волейбол, баскетбол, лека атлетика и др. в близкото минало са печелили нееднократно призови места в различни състезания и първенства между висшите училища, за което свидетелстват множество купи, грамоти, флагове и др.

В настоящия момент три спортни отбора на училището участват в студентските първенства – по футбол, волейбол и баскетбол. Студентите могат да участват в представителните отбори на ВСУ, ръководени от преподавателите по физическо възпитание.

В учебните планове на всички специалности и степени са включени задължителни физически занимания – спорт по избор. В края на семестъра всеки студент трябва да получи подпис в студентската си книжка от преподавателя по съответния вид спорт. Студентите сами определят вида спорт, с който желаят да се занимават, както следва: волейбол, тенис на маса, аеробика, футбол, самоотбрана, баскетбол, плуване, ски.


 

184 0.178