bg
facebook my.vsu.bg webmail 

University of Structural Engineering & Architecture
(VSU) "Lyuben Karavelov" - Sofia

Close Erasmus+ programme ERASMUS CHARTER 2014-2020 Erasmus Policy Statement Офис Партньорски университети Обща организация Признаване на обучението Каталог на дисциплините Езикова подготовка Студентска мобилност и практики Преподавателска мобилност Мобилност на персонал
Close International Activity Partner Associations Documentation ECTS ERASMUS+ Programme Documents and Forms
Close Home page About VSU Education Students Admissions International Activity Research Public Communications Contacts Site Map

1st ADM VALENCIA

Вижте галерия със снимки.

От 18 до 22 април Цветелина Стоянова, юрисконсулт и ръководител „АО и ЧР“ и инж. Боряна Димитрова, Секретар на Ректор и Връзки с обществеността бяха в Университет Политехника Валенсия, Испания за мобилност на персонала с цел обучение и обмяна на опит по програма Еразъм. Те бяха част от общо 67-те участници във 1st ADM VALENCIA Международна седмица за обучение на административния персонал, чиято цел беше усъвършенстване на професионалните умения на ключовия персонал в администрацията от институциите за висше образование. След успешното завършване на курса участниците увеличиха уменията си за комуникация и работа в екип и придобиха повече компетенции за справяне със задачите на работното си място. Участниците от ВСУ заедно с малка работна група всяка сутрин посещаваше различните структурни звена на UPV, където им представиха как работят отделите по „Учебен отдел“, „Човешки ресурси“, „Финанси и счетоводство“, „Връзки с обществеността“ и „Трансфер на технологии и акредитация“. След представянето участниците имаха възможност да обменят опит в пряка дискусия и да добият представа за работата на университетската администрация в страните от Европа и тези, които имат споразумения по програма Еразъм (включително и от Аруба ☺ ).  След това отново в малки групи се изучаваше испански език. Следобедният курс, където бяха записани Цветелина и Боряна беше Drawing Valencia. Чрез този уъркшоп те опознаха Валенсия, историята й, градския облик и оформянето на свободните пространства, а чрез опознаването на града се допряха до културата на валенсианци. Подобриха презентационните си умения и увеличиха междуличностните контакти.

В свободното си време Боряна и Цвети успяха да посетят забележителностите на Валенсия  - най-големият зоологически парк в Европа „Биопарк Валенсия“, където животните не са затворени в клетки, а са отделени от хората единствено от растителност, скали и водоеми, което създава усещане за пълно потапяне в техния свят.

Океанографик“ най-големия океанографски музей в Европа.   В него са представени основните морски екосистеми на планетата. В отделни сгради и басейни са пресъздадени Средиземно море, Червено море, Тропици, Океани, Антарктида, освен това има и делфинариум с по няколко дневни представления. Общия литраж на водата в парка е 24 млн. литра, а дълбочината е до 10,5 м.

Градът на изкуствата и науките - La Ciudad de las Artes y las Ciencias е архитектурното „чудо“ на Валенсия, разположено в речното корито на река Турия. Архитект на комплекса е Сантяго Калатрава. Това е център, който предлага културни и интелектуални забавления, разположен върху изкуствено езеро и се състои от 6 постройки.

Паркът Турия е в реката Турия. Реката е минавала през целия град от единия до другия край, но през 1957 г. след голямо наводнение е изкуствено пресушена и отбита извън града. От тогава е превърната в 10 километров парк, който е просто рай на зеленината, спокойствието и чистотата в сърцето на града.

Старата част на Валенсия - из целия град има готически сгради, сред които е и Копринената борса (La lonja) и екстравагантни барокови църкви. Голяма част от богатството на града идвало от търговия с фермерски продукти и коприна.

Вижте галерията със снимки от това обучение.

 

 

226 0.283