en
facebook my.vsu.bg webmail 

Висше строително училище "Любен Каравелов" - София

Затваряне Обществени комуникации Събития Новини Медиите и ВСУ Социални медии и връзки Галерии със снимки Възпитаници Център за информация и кариера
Затваряне Начална страница За ВСУ Обучение Студенти Кандидатстване Международна дейност Научна дейност Обществени комуникации Контакти Карта на сайта

ПЛЕНЕР НА СТУДЕНТИТЕ И ПРЕПОДАВАТЕЛИТЕ
ОТ СПЕЦИАЛНОСТ АРХИТЕКТУРА НА ВСУ „ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ”, СОФИЯ
17-28.08.2016

Информация за пленера

Всяка година студентите и преподавателите от ВСУ „ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ” провеждат пленер в различни краища на страната. Това представлява  Практиката по рисуване, която е част от обучението по Архитектура в първи курс на нашия университет.

Избираме райони от страната, които съчетават ландшафтни и архитектурни забележителности, които да обогатят представите ни и да ни провокират към творческа интерпретация при отразяването на околната среда.

Тази година това събитие се проведе на 21-24 май в околностите на гр. Берковица, с. Бързия, Клисурския манастир, гр. Вършец и връх Ком. В него взеха участие 20 студенти от първи курс Архитектура и трима преподаватели, художници.

За всички нас, преподаватели и студенти това беше уникално и незабравимо изживяване, което ни позволи да се докоснем до вълнуващите гледки на Берковския балкан, до местните архитектурни забележителности, които са важна част от нашето национално културно и природно богатство.

В изложбата може да се разгледа избрана част от произведенията, които бяха създадени по време на пленера. Повечето от изложените работи са създадени основно от рисуване ”на живо”, така че в тях може да се проследят неподправените усещания и емоции на авторите.

Използваните техники на пленера са акварел, темпера, маслена живопис, молив, пастел, туш и смесени техники.

Снимки от изложбата

 

 

199 0.103