en
facebook my.vsu.bg webmail 

Висше строително училище "Любен Каравелов" - София

Затваряне Обществени комуникации Събития Новини Медиите и ВСУ Социални медии и връзки Галерии със снимки Възпитаници Център за информация и кариера
Затваряне Начална страница За ВСУ Обучение Студенти Кандидатстване Международна дейност Научна дейност Обществени комуникации Контакти Карта на сайта

Новини

Студент от ВСУ отново с приз „Студент на годината” в област „Технически науки”

16 декември 2015

Пак си имаме финалист! Честито второ място на Александър Кехайов на IX-тото поредно издание на Националния приз „Студент на годината" в категория Технически науки.

Александър Кехайов е студент последна година специалност „Архитектура“ във ВСУ „Любен Каравелов“. Успеха му за последната учебна година е 6.00, а общия успех от цялото му обучение до момента е 5.50. Има редица изяви на извънуниверситетско ниво - 2 научни публикации на Международната научна конференция ВСУ 2015, за които е награден с второ място за най-добър постер на студентската постер секция на научната конференция ВСУ 2015. Член е на Студентския съвет на ВСУ и е в Постоянната комисия по учебна и научна дейност към СС на ВСУ, както и в комисията по спорт. Член е на Академичния съвет на ВСУ. Няколко години е член на Комисията по стипендиите. Капитан на волейболния отбор на университета. Взима активно участие в студентските инициативи и студентското самоуправление. Участва в ежегодното организиране на Маскен бал ВСУ, където като студент по архитектура, отговаря за оформянето на рекламните материали, свързани със събитието. Мотото което следва още от началото на висшето си образование е: „Човек не трябва да спира да се самоусъвършенства“. От една година работи в Евро Азия ООД представител на Benjamin Moore Paints за България. Започва като стажант и за една година се развива  до консултант по архитектурни и дизайнерски въпроси и предлагане на проектни решения.

След получаване на наградата Александър Кехайов написа във фейсбук профила си: „Благодаря, за мен беше огромна чест! Четвърта година подред студент от ВСУ "Любен Каравелов" е част от първите трима. Благодаря на всички, защото знаете зад един такъв успех стоят родители, приятели, колеги. Благодаря на НПСС за възможността, на прекрасната дама, която ме придружи. Благодаря на Милко Стойнев най-вече, тъй като пътя ми по тази стълбица започна от Студентския съвет на ВСУ. Беше невероятно преживяване, ще го помня цял живот!

 Рекорден брой кандидати имаше в тазгодишното издание на конкурса, което се проведе под патронажа на Министъра на образованието и науката – проф. Тодор Танев.

Конкурсът има мисията да популяризира постиженията на българските студенти пред българската общественост, удостоявайки студенти от всички области на висшето образование. Жури, съставено от водещи експерти от всички области на образованието, определи призьорите в общо 13 категории – за доказани постижения в научната, културната, спортната и други дейности, свързани с образователния процес на национално и международно ниво. Отличията бяха връчени на официална церемония в Националния дворец на културата. Национален приз "Студент на годината" е най-престижният конкурс за млади хора в България.

 

 

 

 

 

 

Заседание на журито
 

  

 

212 0.401